08-02-09

Werkgroep Morkhoven start petitie voor Belgische Staatsveiligheid


OK.boos.DeClerck.mailN_060408_koenDassen_bpatientenrechtenenmensenrechtenbestaannietinBelgië

Brussel, 8.2.2009

De Werkgroep Morkhoven organiseert een symbolische petitieactie om de 150 geheim agenten van de Belgische Staatsveiligheid die al jarenlang niet meer worden uitbetaald, te ondersteunen. Zij verontschuldigt zich ook voor het extra-werk dat de Belgische Staatsveiligheid door de Belgische justitie al 20 jaren krijgt opgelegd om de Werkgroep Morkhoven en haar woordvoerder Marcel Vervloesem, het zwijgen op te leggen.

Help de Belgische Staatsveiligheid !


Zowat 150 geheim agenten van de Staatsveiligheid kregen hun overuren van 2001, 2002 en 2003 nog altijd niet uitbetaald. Sypol.be, een van de vakbonden bij de Staatsveiligheid, is het beu en dagvaardt minister van Justitie Stefaan De Clerck (CD&V). Dat staat woensdag in De Standaard en Het Nieuwsblad. Bij sommige agenten zou het aantal overuren oplopen tot 1.250. "We beseffen dat die dagen niet zomaar opgenomen kunnen worden. Dat zou voor een complete ontwrichting van de Staatsveiligheid zorgen. Maar precies daarom heeft de Staatsveiligheid zelf voorgesteld om die recuperatiedagen uit te betalen", aldus Anne-Marie Vansichen van Sypol.be. Bij Justitie werd verbaasd gereageerd op de dagvaarding. Op 26 februari zit De Clerck opnieuw samen met de bonden. (DWM)

bron: Belga
7 januari 2009
http://www.zita.be/nieuws/binnenland/250830_geheim-agenten-dagvaarden-minister-van-justitie.html

Commentaren

De petitie bleek al na enkele dagen te zijn weggehaald.
Dat bewijst dat de Belgische Staatsveiligheid efficiënt werkt.

Het probleem van de extra-overuren zal echter blijven bestaan zolang de werknemers van de Staatsveiligheid met opdrachtjes belast worden die niets met de Veiligheid van de Staat hebben te maken.

Gepost door: Jan Boeykens | 18-02-09

De commentaren zijn gesloten.