17-02-08

Justitie: Ook rechters krijgen spreekverbod met de pers


marcel47b258cb-0f0d-4286-8e7d-83562d4649fc


Zoals we reeds schreven, ondervindt de vzw Werkgroep Morkhoven gedurende de laatste weken opnieuw heel wat Internetproblemen.
De problemen houden verband met het proces rond Morkhoven-activist Marcel Vervloesem waarin serieus geknoeid werd en waarin heel wat slachtoffers van justitie zich ongetwijfeld zullen weervinden.

Op 15 en 16.1.2008 (twee weken voor de uitspraak door het hof van beroep in Antwerpen) werd Marcel Vervloesem reeds herhaaldelijk opgebeld door 2 onbekende mannen en een vrouw die zijn strafdossier blijkbaar tot in de puntjes kenden. Men had het over de dossiers en dossierstukken die uit zijn strafdossier zijn verdwenen en er werd gepolst welke stappen hij terzake zou ondernemen.
Marcel Vervloesem werd aangemaand om met zijn acties te stoppen. Men intimideerde en bedreigde hem.
De telefoons doen terugdenken aan de maandenlange telefoonproblemen en dreigtelefoons die de vermoorde RTBF-medewerkster Gina Bernaer-Pardaens tot vlak voor haar dood had.  Ook zij werd telkens door onbekenden opgebeld.
Ongeveer drie maanden voor haar dood werd Gina Bernaer in opdracht van een procureur-generaal nog verhoord over de verdwijning van de Duitse jongen Manuel Schadwald waarnaar zij met Marcel Vervloesem speurde. Zij ervaarde de drie urende ondervraging als 'uiterst intimiderend' en 'bedreigend'.   Nadat zij was vermoord, bleek de interesse van de gerechtelijke autoriteiten voor het dossier Manuel Schadwald te zijn verdwenen.

Op 15.2.2008 werd Marcel Vervloesem weer eens door een man uit gerechtelijke middens opgebeld. Er werden opnieuw intimiderende en bedreigende opmerkingen gemaakt. Marcel Vervloesem kreeg opnieuw de raad om zijn activiteiten stop te zetten en zich bij het vonnis van het hof van beroep in Antwerpen en de vier jaar effectieve gevangenisstraf neer te leggen.

De man die onbekend wenste te blijven, wist ondermeer het volgende te vertellen:
'U weet toch dat de beslissing van het hof van beroep te Antwerpen kan aangevochten worden ? Welke stappen denkt u binnen termijn te zullen ondernemen ?  Ik heb uw advocaat Raf Jespers proberen te bellen maar die was niet bereikbaar. Wat zijn jullie van plan ? Maar u bent toch nog vrij ? Ge moogt de rechter dankbaar zijn dat hij u niet direct heeft laten aanhouden ! U weet toch dat iemand die veroordeeld wordt tot effectieve gevangenisstraf ter zitting kan aangehouden worden ? Dat is geen misbruik. Dat is het recht van het hof. Gaat ge u tegen de rechterlijke macht keren ? Wat denkt ge te winnen ? Die verdwenen stukken hebt ge toch ook ? Als ge een klacht indient tegen een magistraat, dan moet ge bewijzen hebben hé ! Voor die cd-roms Zandvoort bent u toch vrijgesproken ?

Intussen wacht de vzw Werkgroep Morkhoven nog altijd geduldig het gerechtelijk onderzoek af naar de zedenfeiten die het Herentalse Sp.a-gemeenteraadslid Victor V. met kinderen en minderjarigen pleegde.
Victor V. die door de gerechtelijke pers 10 jaar lang als een 'slachtoffer' van Marcel Vervloesem werd opgevoerd is in werkelijkheid immers de pedofiel die de klachten tegen Marcel Vervloesem organiseerde.

Op 24 oktober 2006 overhandigde Morkhoven-voorzitter Jan Boeykens een copie van een lijst met 30 processen-verbaals aan de directiesecretaresse van procureur-generaal Christine Dekkers van het hof van beroep in Antwerpen.
In deze processen-verbaals staan namelijk de zedenfeiten van Victor V. met kinderen en minderjarigen beschreven.

Het blijft echter doodstil rond deze zaak en men krijgt de indruk dat justitie haar kroongetuige in de klachten tegen Marcel Vervloesem ten allen koste wil beschermen. De Hoge Raad voor de Justitie werd van de feiten op de hoogte gebracht.

Het blijft ook doodstil rond de dagvaarding die Marcel Vervloesem nu bijna meer dan een jaar geleden ten opzichte van de genaamde Eddy B. bij de procureur des konings te Turnhout liet betekenen.
Eddy B. was zowat de rechterarm van Victor V. in de klachten tegen Marcel Vervloesem. Ook in deze werd de Hoge Raad voor de Justitie gecontacteerd.

Het proces tegen Marcel Vervloesem dat op de eerste plaats bedoeld was om de kinderpornozaak Zandvoort dicht te dekken, geeft aan hoe erg het met het Belgische rechtssysteem gesteld is.
Doordat de werking van justitie in België door niemand geëvalueerd of gecontroleerd wordt, treft men er thans toestanden aan die men eerder in zware criminele milieus of bepaalde Oostbloklanden zou verwachten.
Niet alleen actievoerders krijgen tegenwoordig een spreekverbod met de pers opgelegd. Ook de Antwerpse strafrechter Walter De Smedt kreeg van rechtbankvoorzitter Yvo Moyersoen het verbod om nog met de pers te praten. Alhoewel er, officieel gezien, in België nog altijd een scheiding der machten bestaat, kan justitie iedere Belgische burger dus een spreekverbod met de pers opleggen. Het is op die manier dat de zogenoemde persvrijheid langzaam aan banden wordt gelegd.

http://www.gva.be/nieuwsxtra/experts/johndewit/artikel.asp?art={F59A1407-5549-4689-9143-08376AE51458}

Copie: Antwerpen.spirit, antwerps.pershuis, redactie.volkskrant.nl, redactie.antwerpenapart, redactie.nu.nl, redactie.hln, min.grouwels, anja.hermans.e-gov.be, redactie.bndestem.nl, anne-marie.lizin, redactie.parool.nl, tekeertegendeisoleer, redactie.elsevier.nl, redactie.rtv, redactie.belga, redactie.gazetvanturnhout, redactie.telegraaf.nl, antwerpen.s-p-a, rene.coppens.vldbrussel, linksprotest.nl, vlaamsparlement, redactie.trouw.nl,

19:41 Gepost door MI5 in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.