23-07-07

De vrederechter: de rechter die het dichtst bij de burger staat (3)

 

Image Hosted by ImageShack.usImage Hosted by ImageShack.usBrussel, 23.7.2007 - Twee jaar geleden benoemde de vrederechter van Sint-Gillis (Brussel) een syndicus-immobiliënexpert voor het historische huis in de Faiderstraat n°10 te Sint-Gillis waarvan de voorgevel werd geklasseerd. Deze syndicus moest er onder meer voor zorgen dat de waterinfiltratie in het huis werd tegengegaan. De man deed echter niets met het gevolg dat er zo'n 6000 liters water door het dak drupten en het huis bijna onherstelbaar beschadigd en gedeeltelijk onbewoonbaar werd.
Alhoewel de vrederechter de foto's van de enorme schade te zien kreeg, herbenoemde hij in januari 2007 de syndicus voor een periode van vijf jaar. De herbenoemde syndicus laat het huis echter verder verkrotten. Sinds januari 2007 drupten er nog eens meer dan 600 liters door het dak.

Martine Wille, plaatsvervangend burgemeester van Sint-Gillis (PS), deelde de syndicus in januari 2007 schriftelijk mede dat de gemeente op basis van artikel 135 van de Nieuwe Gemeentewet, de nodige werkzaamheden zou laten uitvoeren indien hij zijn taak niet zou uitvoeren. Daar bleef het echter bij.

http://groups.msn.com/woonbeleid-PolitiqueduLogement/

16:46 Gepost door MI5 in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.