11-06-07

Onkelinx boycot frauderapport


lauretteOnkelinxM_b-20Justitieminister Onkelinx (Parti Socialiste) die de kinderpornozaak Zandvoort met de 88.000 slachtoffertjes 'slechts een individueel dossier' noemde, probeerde juist voor de verkiezingen de afhakende PS-leden nog met een verontrustende verdwijning te lijmen maar ook dat bracht maar weinig aarde aan de dijk.

Om haar gezicht nog enigszins te kunnen redden, verhinderde Onkelinx enkele weken later dat de federale gerechtelijke politie haar jaarverslag over de corruptie- en fraudebestrijding met ondermeer de PS-fraude te Charleroi, op een persconferentie voorstelde...


BRUSSEL - Minister van Justitie Laurette Onkelinx (PS) heeft verhinderd dat de federale gerechtelijke politie volgende week haar jaarverslag over de corruptie- en fraudebestrijding voorstelt op een persconferentie, zoals elk jaar gebeurt. Dat schrijft De Tijd zaterdag.
De PS-minister wilde verhinderen dat de MR zou pronken met het jaarverslag dat aantoont dat de (fiscale) fraudebestrijding in 2006 een topjaar kende.

'We verzetten ons inderdaad tegen een politieke recuperatie nu de regering in lopende zaken zit', bevestigt de woordvoerster van Onkelinx. Pikant detail is dat het jaarrapport ook de prestaties bundelt van de corruptiedienst die de PS-affaires in Charleroi onderzoekt.

De Standaard, zaterdag 23 juni 2007 | Bron: Belga

----------------

Onkelinx empêche présentation rapport 2006 sur lutte contre la fraude

La ministre de la Justice, Laurette Onkelinx a empêché que la police judiciaire fédérale présente à la presse la semaine prochaine son rapport annuel sur la lutte contre la fraude et la corruption, affirme samedi "De Tijd". Cette présentation avait lieu chaque année. La ministre PS veut empêcher que le MR se pavane en arguant du fait que le rapport montre que 2006 a été une année faste dans la lutte contre la fraude fiscale, dit le journal. "Nous nous sommes en effet opposés à une récupération politique maintenant que le gouvernement est en affaires courantes", confirme la porte-parole de Mme Onkelinx. (NLE)

La Dernière Heure, 23 juin 2007 | Source: Belga


http://www.youtube.com/watch?v=uCaL1oCDrxs

16:27 Gepost door MI5 in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |